Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowe pikantne wegetariańskie skrzydełka, świetna zdrowsza alternatywa dla skrzydełek z kurczaka
Piekarnik, miska
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 200°C, wykładamy papierem do pieczenia.
Kotlety sojowe gotujemy w posolonym wrzątku przez ok. 10 minut
W międzyczasie kruszymy płatki kukurydziane i łączymy z drożdżowymi
Tworzymy marynatę mieszając wszystko razem.
Kotlety sojowe odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Kroimy w skrzydełka i mieszamy w marynacie. Następnie przykrywamy w panierce z płatków i wykładamy na blachę. Pieczemy 20 minut.
Glazurę tworzymy mieszając oba składniki razem i smarujemy nią skrzydełka