Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne palmiery do kremowych zup"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Składniki
Ciasto francuskie przekrój na pół. Papryczki chili umyj, osusz, przekrój wzdłuż na pół, usuń ziarenka i pokrój w małą kosteczkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Płaty ciasta posyp startym serem, natką pietruszki, posiekaną papryczką chili, delikatnie oprósz całość solą. Zwiń ciasto. Następnie ostrym nożem pokrój je na kawałki. Palmiery piecz w temperaturze 190° C około 15 minut.Źródło: Na żywo