Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących ostre potrawy i zdecydowane doznania smakowe.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć i lekko osuszyć. Przypraw´ uniwersalną wymieszać z olejem, posmarować nią skrzydełka.
Mięso wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie każde skrzydełko owinąć folią aluminiową i ułożyć w piekarniku. Piec ok. 40 minut w temp. 220°C.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztardą. Upieczone skrzydełka odwinąć z folii aluminiowej, wierzch mięsa posmarować sosem pomidorowo-musztardowym.
Piec jeszcze chwilę, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.