Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Składniki
Umyte skrzydełka natrzeć solą i czosnkiem, obsypać papryką. Odstawić na 1 godzinę. Panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą.
Skrzydełka ułożyć na ruszcie (pod spodem postawić blaszkę na ściekający tłuszcz). Piec na złoty kolor ok 0,5 godziny. Podawać z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Pieczone skrzydełka wspaniale smakują na zimno z pieczywem. Smacznego.