Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz z grzybami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
W wysokim garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć drobno pokrojone cebule i zrumień je. Oczyść wołowinę, usuń błony i pokrój mięso w większą kostkę. Podsmaż ze wszystkich stron w innym garnku na rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż do cebuli, wlej trochę wody i podduś.
Wrzuć posiekany czosnek i papryczkę chili. Dodaj przecier pomidorowy, sól, pieprz i kminek. Całość zalej wodą i duś na wolnym ogniu. Rozmrożone grzyby podsmaż na maśle i dodaj do gulaszu. Wszystko razem gotuj do miękkości. Dopraw do smaku tymiankiem i oregano.
Ugotowane ziemniaki obierz i zmiel. Dodaj jajko, sól i mąkę. Zagnieć elastyczne, nieklejące ciasto. Następnie uformuj wąskie, długie wałki. Pokrój je na małe kawałki i za pomocą widelca uformuj kluski. W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć kopytka i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię.Źródło: Na żywo