Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny ketchup"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
60 min • Słoik ok. 80 kcal • Koszt słoika ok. 3 zł • Przepis na 4 słoiki
Paprykę słodką kroję na połówki, wydrążam nasiona. Z chili robię to samo, ale obieram je w gumowych cienkich rękawiczkach, inaczej grozi to poparzeniem rąk. Czosnek obieram ze skórki, pomidory myję i wszystko razem skręcam przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach.
Masę warzywną przekładam do garnka, wlewam ocet i dodaję liść laurowy. Wsypuję cukier, solę i gotuję wszystko razem przez godzinę. Po upływie tego czasu wlewam olej i gotuję jeszcze 10 minut. Rozlewam do słoiczków, zakręcam, pasteryzuję 5-10 minut.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie