Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, sycące, bardzo aromatyczne danie bezmięsne, które właściwie robi się samo :) Dzięki pieczeniu warzywa oraz pieczarki nabierają niesamowitego aromatu oraz podnoszą walory smakowe całego dania. To potrawa dla amatorów pikantnych smaków oraz dań jednogarnkowych.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Składniki
Warzywa oczyścić. Dynię oraz marchewkę obrać ze skórki. Dynię i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki na ćwiartki, marchew w plasterki. Składniki przełożyć na blaszkę, polać olejem, doprawić solą i rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości ok. 20 minut. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Zarumienić drobno pokrojoną cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy: kurkumę, curry, imbir oraz paprykę. Chwilę przesmażyć. Wyspać ryż i całość wymieszać. Zalać wodą i doprawić solą. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, do czasu aż ryż wchłonie całą wodę. Kiedy ryż będzie miękki dodać pieczone warzywa i pieczarki. Wymieszać i chwilę podgrzać. Ewentualnie doprawić solą. Posypać natką i sezamem.
Rady: Do pilawu można dodać także podsmażoną pierś z kurczaka.