Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pita z indykiem i warzywami"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5908
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5908
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Składniki
Wymieszaj w miseczce do posmarowania pit: serek, mleko, posiekany czosnek i szczypiorek, dopraw solą.
Do drugiego naczynia włóż na sos: cienko pokrojony ogórek, posiekane listki mięty, łyżkę oleju oraz jogurt.
Umytą paprykę pokrój w dużą kostkę, a sałatę porwij na części.
Pierś indyka pokrój na cztery równe kawałki, dopraw solą i pieprzem, dodaj tymianek. Rozgrzej na patelni resztę oleju i podsmaż mięso na złoto. Gdy ostygnie, pokrój na plasterki.
Pity natnij, robiąc kieszonki i posmaruj je serkiem z czosnkiem oraz szczypiorkiem.
Wypełnij pity sałatą, papryką i kawałkami mięsa.
Podawaj z sosem jogurtowym. Możesz go dodać do mięsa w środku pity lub polać wierzch.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: Łatwy porcje: 4, ilość kalorii: 420 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień