Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piwna golonka"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 218
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 149
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 218
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 149
Składniki
Porcje 3. 110 min. Cena 3,80 zł. Kalorie 310 kcal.
Golonki umyj, oprósz solą, pieprzem, papryką. Ułóż mięso w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz 30 minut. Potem podlej piwem.
Piecz godzinę lub dłużej do chwili, gdy mięso będzie miękkie. Sos z pieczenia przelej do rondelka. Zagęść wodą z mąką. Przypraw. Mięso podaj z ziemniakami, polane sosem.
Przepis przysłała Izabela Jęczewska z Inowrocławia</strong>Źródło: Takie jest życie