Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1413
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1413
Składniki
Drożdże rozrabiamy z letnim mlekiem i szczyptą cukru odstawiamy na około 15 min. do wyrośnięcia, następnie 3 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczki soli, mleko ile ciasto zabierze oraz wyrośnięte drożdże dodajemy do miski i wyrabiamy ciasto na koniec odrobinę oleju i dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia ciasta.
Paprykę umyć pokroić w paseczki to samo zrobić z pieczarkami – podgotować dodać sól, pieprz, następnie pokroić wędlinę i cebulę w kostkę podsmażyć – dodać do podgotowanych pieczarek i papryki dodać kukurydzę.
Ciasto wykładamy na foremkę ( najlepsze są takie do pizzy - wychodzą wtedy dwie duże ) można posmarować trochę keczupem na to farsz posypujemy serem i do rozgrzanego piekarnika na około 30-40 pieczemy w temperaturze 200 C