Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza bolognese na tortilli to najszybsza wersja pizzy, a jednocześnie bardzo smaczna. Na mój gust nie gorsza od pizzy na tradycyjnym spodzie. Dziś sos bolognese w uproszczonej. Sos bolognese robię zawsze w ilości, która starcza na dwa dni. W pierwszy dzień zwykle makaron. Na drugi dzień robię szybką wersję pizzy na tortilli. Sos bolognese czeka w lodówce, gotowy ser tarty ( kupuję ostatnio właśnie już gotową tartą mozzarellę ) i tortille. Tylko nałożyć sos i ser na tortille i zapiec. Obiad gotowy w 30 minut, licząc już czas zapiekania.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso mielimy. Cebulę drobno kroimy, a czosnek przeciskamy przez praskę
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę. Smażymy do lekkiego zeszklenia, pod koniec dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy
Do cebuli dodajemy mięso i mieszając go w celu pozbycia się grudek smażymy, aż spod mięsa odparuje płyn. Mięso solimy i doprawiamy pieprzem
Gdy mięso jest już usmażone dolewamy passatę pomidorową i jeszcze chwilę razem gotujemy doprawiając oregano i bazylią
Na tortille nakładamy sos bolognese i równo rozprowadzamy. Posypujemy startą mozzarellą, Ser obsypujemy jeszcze suszonym oregano
Tak przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i podpiekamy ok 10 minut