Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny przepis na domową pizze.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Zaczyn: Wodę, oliwę, cukier i drożdże mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 min. W oddzielnym naczyniu mieszamy mąkę pełnoziarnistą, tortową i sól. Połowę mieszanki łączymy z zaczynem. Po wstępnym wymieszaniu dodajemy resztę mąki i ugniatamy ciasto. Jeżeli ciasto klei się do rąk zwilżamy ręce oliwą. Generalnie chodzi o to aby ciasto nie wyszło zbyt ścisłe. Wyrobione ciasto formujemy w kulę, smarujemy oliwą, przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30-60 min.
Blachę piekarnika (ok. 35 cm. x 35 cm.) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy oliwą. Wyrośnięte ciasto wałkujemy i formujemy w koło na blasze. Opcjonalnie można zawinąć brzegi. Ciasto smarujemy sosem pomidorowy, dodajemy ser i ulubione składniki. Piekarnik nastawiamy na 230-250 stopni. (Maximum w zależności od piekarnika) Pieczemy ok.7-10 min.