Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmieniona wersja tradycyjnej pizzy
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy go, przelewamy zimną wodą, aby się nie posklejał i odstawiamy do ostygnięcia.
Pokrojoną w półplasterki cebulę oraz plasterki szynki podsmażamy na rumiano.
Do ostudzonego makaronu dodajemy jajka, wsypujemy odrobinę soli oraz zioła prowansalskie, całość dokładnie mieszamy. Wykładamy to na rozgrzaną i polaną olejem patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, aż się zarumieni. Odwracamy makaronowy spód na drugą stronę i wierzch smarujemy przecierem pomidorowym lub ketchupem. Wykładamy na to podsmażoną wcześniej szynkę oraz cebulę, kładziemy ser i całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na małym ogniu i pod przykryciem, aż ser się rozpuści i spód zarumieni.