Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2 porcje Przygotowanie: 8 minut Pieczenie: 12 minut Porcja: 473 kcal Pizza z tortilli – składniki: Tortilla (wrap) pełnoziarnisty 2 placki Mozzarella (wiórki) 3 łyżki (100 g) Salami 50 g Pieczarki 3-4 szt. Papryka nieduża 1 szt. Cebula czerwona mała 1 szt. Chili 1 szt. (opcjonalnie) Passata pomidorowa 200 ml Czosnek 1 mały ząbek Oregano ½ łyżeczki Bazylia ½ łyżeczki Pieprz Pizza na tortilli – przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 210 stopni z termoobiegiem. Passatę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonymi ziołami. Przypraw pieprzem. Umyj warzywa. Paprykę potnij na paski, pieczarki na plasterki, cebulę w piórka, chili na cienkie krążki. Placki rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj cienko sosem. Posyp serem, ułóż salami i warzywa – pieczarki, paprykę, chili, cebulę. Piecz przez ok. 10-12 minut. Sprawdź podczas pieczenia, czy brzegi nie są wcześniej przypieczone. Pod koniec zamiast termoobiegu warto włączyć funkcję grzania od dołu – wtedy spód pizzy będzie bardziej chrupiący. Podawaj z pozostałym sosem
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 41
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 41
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Składniki
X