Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem pokażemy Wam rozwiązanie dosyć banalne, na wykorzystanie „resztek” obiadu. Zostało nam kilka kotletów mielonych, pokrojone ogórki, więc nie zawahaliśmy się ich użyć.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Ciasto na pizzę: W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Mąkę przesiewamy , dodajemy drożdże oraz pozostałą wodę, oliwę i szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu i rozwałkowujemy do wielkości blaszki do pieczenia lub kamienia. Kotlety kroimy na kawałki. Pomidory kroimy na „półplasterki”. Ogórki kroimy na plasterki. Jajko kroimy na plasterki. Majonez i śmietanę mieszamy z posiekanym koperkiem, smarujemy wierzch pizzy. Na wierzch układamy kotlety, ogórki i pomidory. Zapiekamy w 200°C przez 15 min, następnie wyjmujemy posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 10 min.