Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza dobra na wszystko, szczególnie w taki dzień jak dzisiaj... Dzień Pizzy! Jeśli jednak znudzi Wam się w tradycyjnej formie, to zróbcie coś takiego... pizza odrywana z dowolnymi dodatkami i mnóstwem sera, pychota :-) U mnie zrobiła wrażenie. Zapiszcie więc przepis i spróbujcie.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
W kubku wymieszać wodę z pokruszonymi drożdżami i cukrem aż do rozpuszczenia drożdży. Do miski lub misy robota wsypać mąkę, sól i wlać oliwę. Na koniec wlać zaczyn drożdżowy i wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić na ponad godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na cienkie koło. Jedno przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, posypać tartym serem, można położyć ulubione dodatki i na to położyć drugie ciasto, dokładnie docisnąć środek i brzegi. Na środek położyć odwrócony kubek i wzdłuż niego naciąć ciasto dookoła. Następnie każdy kawałek zwinąć w spiralkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni góra-dół ok. 10-15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!