Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza po polsku"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Z przesianej mąki, łyżeczki soli, drożdży, mleka, oleju i jajka zagnieć gładkie ciasto. Odstaw na 45 minut. W tym czasie oczyszczoną cebulę pokrój w piórka i podsmaż. Dopraw papryką i majerankiem. Całość wymieszaj z kiszoną kapustą.
Ciasto rozwałkuj na natłuszczonej blasze. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, dopraw i ułóż na cieście, przykryj warstwą kapusty. Ułóż kawałki peperoni.
Piecz 30 minut w 180 oC. Pięć minut przed końcem smażenia posyp pizzę drobno startym serem. Posyp szczypiorem i kaparami.Źródło: Na żywo