Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pięcioma gatunkami sera. Proporcje na prostokątną blachę o wymiarach około 22x30 cm.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, 1/2 łyżeczki soli oraz ziołami prowansalskimi, następnie dodać wodę oraz olej i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Wyrobione ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Sery pokroić na kawałki.
Wyrośniętym ciastem wyłożyć dno natłuszczonej olejem blachy do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce do lekkiego wyrośnięcia.
Na wyrośniętym cieście rozprowadzić sok pomidorowy i rozłożyć kawałki serów.
Pizzę piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.