Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza warzywna"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Drożdże rozkrusz do miski, dodaj łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i wymieszaj. Dolej trochę letniej wody i odstaw zaczyn w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z reszty przesianej mąki, wody i zaczynu ugnieć gładkie ciasto.
Podziel na 2 części, uformuj bochenki i ułóż je na wysmarowanej blasze. Rozwałkuj na placki i poczekaj jeszcze 15 minut, aby wyrosły. Na patelni podsmaż słoninę pokrojoną w kostkę. Potem dodaj oczyszczone i pocięte w plastry pieczarki i delikatnie je podsmaż. Oczyszczone brokuły podziel na drobne różyczki.
Śmietanę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano i solą. Posmaruj nią placki. Potem rozłóż na nich słoninę, pieczarki i brokuły oraz umyte i pokrojone pomidory. Posyp całość startym serem żółtym.
Piecz pizzę około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C na środkowej półce. Przed podaniem możesz ją udekorować listkami świeżej bazylii.Źródło: Kurier TV