Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego przygotowanie zajmuje tylko ok. 30min. Ciasto i sos pochodzi z przepisu Jamiego Olivera, zaś farsz powstał z tego co znalazłam w mojej lodówce:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1134
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1134
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 5 min. Następnie wyrobić, rozwałkować i wylepić dno i brzegi formy na pizzę.
Wszystko zmiksować za pomocą blendera. Rozsmarować na cieście.
Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na odrobinie oleju. Boczek pokroić w krótkie paski, zaś cebulę w cienkie półplasterki i ułożyć na pizzy. Ułożyć kapary i przepołowione oliwki. Rozłożyć plastry pomidora oraz podsmażone pieczarki. Posypać bazylią oraz przyprawą do pizzy. Całość posypać startym serem. Piec ok. 10-15 min w temp. 180st.