Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pizzę. Jeśli lubicie bób, to na pewno Wam posmakuje, a jeśli nie lubicie, to wystarczy dodać swoje ulubione dodatki.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Drożdże i cukier wymieszać w wodzie z dodatkiem mleka. Dodać mąkę sól i oliwę. Wyrobić robotem lub ręcznie, na gładkie ciasto. Nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować sos pomidorowy. Keczup wymieszać z koncentratem.Dodać przeciśnięty czosnek i przyprawy. Wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić tak jak lubicie i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wyrośnięte ciasto delikatnie zagnieść. Blaszkę do pizzy, nasmarować niewielką ilością oleju. Położyć na niej ciasto, delikatnie spłaszczyć. Wierzch ciasta też posmarować olejem.
Rozciągać ciasto dłońmi do brzegów blaszki. Zostawić na 10 minut. Następnie pizzę posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wolne brzegi. Na sos posypać utarty ser. Na ser wyłożyć dodatki, oprócz bazylii.
Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piec 12-13 minut. Na upieczonej pizzy, ułożyć świeże listki bazylii.