Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z cukinią, selerem i bakłażanem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1356
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12914
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1356
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12914
Składniki
Wymieszaj w misce mąkę, sól, wodę i oliwę. Zagnieć ciasto i wyrabiaj je kilka minut. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu i smaż na niej placek przez 5 minut z każdej strony. Na drugą patelnię wlej pół łyżeczki oliwy, dodaj posiekany czosnek, cebulę i pokrojone pomidory bez skóry. Duś 15 min.
Dodaj paprykę ostrą i słodką, sól, pieprz, oregano. W garnku rozgrzej masło, wrzuć szpinak i duś do miękkości. Rozgrzej piekarnik do temperatury 250° C. Placek posmaruj sosem, połóż pokrojone w kostkę seler, bakłażan i cukinię. Posyp startym żółtym serem. Piecz około 5-10 minut.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień