Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
Składniki na ciasto (mleko, mąkę, oliwę, proszek do pieczenia i sól) urobić. (Gdyby ciasto się kleiło dodać odrobinę więcej mąki).
Ciasto wyłożyć na blaszkę. Wyłożone ciasto posmarować ketchupem. Następnie posypać przyprawą do pizzy. Na posmarowanym cieście ułożyć pokrojone pieczarki, cebulę, paprykę i pomidora. Całość posypać serem i oregano.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (jak do gyrosa). Podsmażamy na patelni przyprawiając przyprawą do gyrosa. Podsmażonego kurczaka wykładamy na posypaną serem pizzę. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok.25 minut.
Podana przeze mnie porcja jest na małą blaszkę. Jeśli macie większą blaszkę to trzeba podwoić porcję.