Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z kalafiora"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1454
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18083
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1454
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18083
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Składniki
Szparagi oczyść i ugotuj al dente. Każdy przekrój na pół. Kalafior podziel na małe różyczki i usuń twarde części. Gotuj na parze przez 15 minut i rozdrobnij w blenderze. Następnie przecedź przez bardzo drobne sitko i odciśnij z wody.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. Połącz z serem, otrębami i jajkiem. Na arkuszu papieru do pieczenia rozłóż masę z kalafiora. Uformuj koło o grubości 1 cm i połóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220°C przez 5 minut. Trzy minuty przed końcem pieczenia rozłóż szparagi i plastry szynki. Podawaj z sosem śmietanowym.Źródło: Na żywo