Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza kuchnia oparta jest na sezonowych rarytasach. Szparagi do takich należą. O to, co świeże, nie musi być zdrowe, choć chcielibyśmy. Nie chodzi o chemię czy coś w ten deseń. Czasami choroba wyklucza pewne produkty. Jeśli nie można, to czasami można. Nawet trzeba!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13703
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13703
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drożdże, cukier, szczyptę soli. Dodajemy oliwę, stopniowo dodajemy ciepłą wodę (sami będziecie wiedzieć kiedy przestać). Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy w okrąg lub jak wolicie przekładamy do wysmarowanej oliwą, prostokątnej formy. Mięso smażymy na suchej patelni, dodajemy passatę pomidorową, czosnek, zioła. Smażymy przez chwilę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na uformowane wg uznania ciasto wykładamy mięso, pokrywając całe. Układamy pokrojone pieczarki i szparagi wg uznania. Zapiekamy 20 min w temp. 180°C. Blaszkę wyciągamy, pizzę oprószamy startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5 minut.