Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza ze szpinakiem i jajkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 84
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Drobno pokrój i następnie podsmaż na oliwie. Zalej śmietaną i odparuj połowę sosu. Odciśnij nadmiar płynu z rozmrożonego szpinaku. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Posmaruj rozmrożony podkład do pizzy przecierem pomidorowym, następnie nałóż na niego warstwę szpinaku.
Zrób cztery wgłębienia w szpinaku, do każdego wbij jajko. Posyp serem. Piecz pizzę w piekarniku nagrzanym do 190°C, dopóki jajka nie zetną się, a podkład nie podpiecze się na złoty kolor.Źródło: TV14