Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek cebulowy z gorgonzolą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5359
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5359
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. 2Szalotki obrać, przekroić wzdłuż na pół. Borówki (żurawinę) odcedzić.
Gruszki cienko obrać, rozkroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na cienkie cząstki i natychmiast skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał.
Utrzeć 25 dag sera gorgonzola z 3 jajkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkować na placek i wylepić nim prostokątną blaszkę wyłożoną pergaminem.
Na cieście rozsmarować masę serową. Na niej rozłożyć cząstki gruszek i połówki szalotek. Pozostały ser rozdrobnić w palcach, posypać nim placek.
Rozłożyć plasterki boczku. Na wierzchu rozsypać borówki (żurawinę). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 30 minut.
Czas przygotowania: około 60 minutŹródło: Życie na gorąco