Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na wzór placka po węgiersku, ale placek jest zrobiony z cukinii, nie z ziemniaków, podany z gulaszem i żółtym serem.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso pokroiłam w kostkę i obsmażyłam na oleju na rumiano. Przełożyłam do garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę i dodałam ją do mięsa. Do mięsa dodałam koncentrat i trochę wody, dodałam przyprawy i dusiłam gulasz do miękkości.Cukinię obrałam, usunęłam gniazda nasienne i starłam ją na tarce na drobnych oczkach. Startą cukinię posoliłam, odstawiłam na 15 minut, a następnie odcisnęłam z nadmiaru soku. Do tak przygotowanej cukinii dodałam jajka i mąkę i dokładnie wymieszałam na jednolite ciasto bez grudek. Na małej patelni, na oleju smażyłam placki wielkości całej patelni. Po usmażeniu z obu stron wykładałam je na talerz. Na ciepły placek (na jedną jego połowę) wykładałam porcję gulaszu, posypywałam żółtym serem startym na tarce i składałam placek na pół. Ser powinien się roztopić i ładnie skleić placek. Placek można podać z dowolną surówką lub dodatkowo ze śmietaną.