Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyc prosty w przygotowaniu, ma jedną wadę:szybko znika z talerza;-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, posypać szczyptą wegety, pieprzu, i smażyć na patelni aż się zarumieni. Następnie przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować pod przykryciem ok 35 min. ( aż mięso będzie miękkie). Sos pieczeniowy rozrobić w 200 ml zimnej wody ( żeby nie było grudek) i dodać do mięsa. Chwilę gotować. Następnie doprawić śmietaną.
Ziemniaki zetrzeć na tarce na małych oczkach łezkach,cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajka, mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć placki grubości 7 mm, wielkości mniej więcej patelni.
Usmażone placki polewamy sosem. Ja podaję z trzema rodzajami surówek. Z marchwi, z pomidorem i cebulką, oraz z białej kapusty.
Smacznego;-)