Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakuje placek ziemniaczany z gulaszem :) polecam :)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 123
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 28
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 123
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 28
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach Jeśli ziemniaki są bardzo wilgotne, to odcisnąć wodę, a skrobię która się zbierze przełożyć do masy. Dodać cebulę też startą na tarce. Dodać jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wyrobić masę i smażyć na oleju rzepakowym zgrabne placki. Odłożyć pierwszy placek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i kolejne przekładać papierowymi ręcznikami. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Dodać mięso z indyka i smażyć na wolnym ogniu. Teraz marchewka starta na tarce, pokrojona w kostkę papryka i puszka pomidorów. Dodać szklankę (1-1,5) wrzątku i przykryć garnek. Dusić mięso na wolnym ogniu do miękkości i od czasu do czasu pomieszać. Dodać słodką i ostra paprykę, chili, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Na talerzu rozłożyć placek. Przykryć go gulaszem i placek złożyć na pół. Na wierzchu zrobić kleksy śmietany i posypać całość drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego.