Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek węgierski ze śmietaną"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce razem z cebulą. Dopraw solą i po chwili odcedź. Dodaj jajko oraz mąkę i wymieszaj. Usmaż 2 duże placki.
Mięso pokrój, podsmaż w garnku, dolej wodę i duś 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę i paprykę. Gdy wołowina będzie prawie gotowa, dołóż warzywa razem z przecierem pomidorowym.
Dopraw farsz pieprzem i rozłóż go na plackach. Wierzch udekoruj łyżką śmietany.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV