Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie, doskonałe na śniadanie.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 38
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 38
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Do miski wsypać mąkę z sodą oczyszczoną i solą, wymieszać. Dodać jajka ,maślankę oraz dwie łyżki cukru pudru. Następnie dodać rozgniecione banany i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rumiane placuszki.
Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Posypać cukrem pudrem.