Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cytrynowe"
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Składniki
Białka oddzielam od żółtek i ubijam na półsztywno. Żółtka, serek, mąkę, mleko, cukier, proszek do pieczenia i skórkę z cytryny mik- suję. Delikatnie mieszam z białkami.
Masę nakładam łyżką na gorącą beztłuszczową patelnię, formując placuszki (inne patelnie należy posmarować olejem za pomocą pędzelka). Gdy na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracam placki na drugą stronę. Upieczone układam na talerzu i mocno oprószam cukrem pudrem.
35 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie