Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kaszę kukurydzianą wypłukać kilka razy i ugotować w osolonej wodzie, aby woda całkiem wyparowała. Odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej kaszy dodać jajka, obie mąki, startą cebulę i czosnek. Razem zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję taką jak na placki ziemniaczane.
Na rozgrzanym oleju kłaść porcjami ciasto, smażyć na średnim ogniu, przekładając placki kilka razy, aż uzyskają złotobrązowy kolor. Jeszcze na patelni kładziemy na placki starty żółty ser, żeby lekko się stopił. Placki można jeść z ketchupem, ostrymi sosami i surówką. Smacznego