Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki lawaszowe z nadzieniem
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1229
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1229
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Przygotowanie nadzienia: Pierś z kurczaka pokroić w plastry, dodać cebulę, marchewkę i smażyć do miękkości, posiekać blenderem. Posmaruj chleb pita ubitym jajkiem, rozłóż nadzienie mięsne i zawiń w tubę. Placki ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować jajkiem i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.