Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie z nutą pomarańczy
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W osobnej misce mieszamy dokładnie żółtka z mlekiem, śmietaną i sokiem z pomarańczy. Wsypujemy do tego suche składniki i dodajemy skórkę otartą z pomarańczy, miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do miski z masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką (gdyby masa była zbyt gęsta, dolewamy mleka). Odstawiamy na ok. 10 minut.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.