Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały aromat ziół plus gorący ser ... pycha!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać ryż, chwile posmażyć i zalać dwoma szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.
Ugotowany ryż lekko przestudzić, dodać jajka i zioła, doprawić solą i pieprzem. Formować placki i smażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
Pomidory pokroić w plastry. Żółty ser zetrzeć i połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać na przemian pomidory i placki i polać sosem serowym. Dekorować ziołami. Zapiekać w nagrzanym do 220 C piekarniku przez ok. 15 min.