Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dla jarosza:) Tradycyjne placki ryżowo-jajeczne wzbogaciłam dodatkiem kolorowej papryki i koperkiem a oprócz soli i pieprzu doprawiłam jeszcze curry. Pyszne placuszki można podać z dipem czosnkowym, keczupem lub dowolną surówką warzywną. Można też je podać jako dodatek do dań lub sosów mięsnych.
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 126
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 460
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68172
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 126
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 460
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68172
Składniki
Gotowane jajka studzimy, obieramy i drobno siekamy. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Papryki kroimy w małą kostkę a koperek drobno siekamy. Do pokrojonych składników i ryżu dodajemy surowe jajka, curry i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z masy formujemy placki dość mocno je ugniatając by się nie rozpadały. Masę możemy lekko zblendować by lepiej się kleiła ale ja wolę by ryż był w całości i po usmażeniu lekko chrupał:) Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane placuszki na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na ciepło z dodatkami.