Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki warzywne na jogurcie greckim"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Pół jogurtu greckiego dopraw posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i pieprzem.
Marchewkę, seler oraz pietruszkę zetrzyj na tarce. Por z papryką pokrój i wymieszaj z przygotowanym jogurtem.
Pozostałą część jogurtu połącz z jajkami, mąką oraz płatkami. Dopraw papryką oraz szczyptą soli.
Wymieszaj masę warzywną z gotową zaprawą.
Na patelni teflonowej rozgrzej olej i usmaż placki na złoty kolor.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Borkowska</strong>Źródło: Kurier TV