Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem i sposobem przygotowania przypominają tradycyjne placki ziemniaczane. Jednak nie dajcie się zwieźć pozorom! Ich głównym składnikiem jest... cebula. Złociste, chrupiące placki z cebuli Ewa Wachowicz zaserwowała z kleksem kwaśnej śmietany oraz kiełbasą z pstrąga. W wersji dietetycznej kwaśną śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Proste, tradycyjne danie dla oszczędnych! Przepis pochodzi z 472. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 492
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 492
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do miski, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
Dodać posiekany koperek. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przecisnąć ząbek czosnku. Dobrze wymieszać.
Porcjami usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle (tak samo jak placki ziemniaczane). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Poddawać z kleksem kwaśnej śmietany lub gęstym jogurtem oraz plasterkiem kiełbasy z pstrąga.