Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cebuli z curry to świetna alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych. Ich przygotowanie jest równie proste. Po usmażeniu mają piękny, złoty kolor. Podane ze śmietaną lub delikatnym sosem smakują wybornie. Wypróbujcie ten przepis, z pewnością będziecie do niego chętnie wracać.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Składniki
Cebule pokrój w drobną kostkę.
W miseczce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami.
W osobnej miseczce rozbełtaj jajka z wodą.
Do rozbełtanych jajek dodaj mąkę z przyprawami. Składniki wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojoną cebulę. Ponownie wymieszaj ciasto.
Placki z cebuli z curry smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.