Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak co roku obficie obrodziła. Nie wiadomo co z niej zrobić. Robię na konserwowo do słoików, a w tym przepisie postanowiłem ją użyć do wykonania zdrowego, smacznego i sytego jadła.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1033
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1033
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Cukinię myjemy i trzemy na dużych oczkach na tarce. Solimy i odstawiamy na 15 minut aby puściła sok. Sok wyciskamy na sicie.
Młodą cebulkę kroimy drobno, dodajemy do masy cukinii razem z pokrojonym koperkiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko w misce wraz z jajkami, mąką, solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec formujemy na rozgrzanej patelni placki i smażymy na oleju roślinnym z obu stron. Podajemy gorące z kleksem kwaśnej śmietany.