Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukając wiosny znalazłam zarówno cukinię, jak i pora, po zmieszaniu wyszły placki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 124
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 124
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Uzbrajamy się w cierpliwość, wprawiamy rękę w ruch wahadłowy i ścieramy cukinię na grubych oczkach tarki.
Już? To teraz kroimy pora na jak najmniejsze kawałki. Nuda, nie?
To teraz wrzucamy wszystko do miski. Oprócz czosnku, bo nad tym się najpierw trzeba poznęcać i przecisnąć go przez praskę. Ale po wymyślnych torturach dorzucamy i jego. Wszystko miąchamy.
I smażymy na patelni skąpanej w gorącym oleju (dokładnie na takim samym, jak używamy do smażenia placków ziemniaczanych. Gotowe placki odsączmy na ręcznikach papierowych.