Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placki z cukinii, ziemniaka i marchewki
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
- Marchewkę, ziemniaki i cukinię obieramy i ścieramy na grubych oczkach. - Solimy i ostawiamy na 15 minut. - Wyciskamy i wylewamy nadmiar wody. - Dodajemy pokrojoną w krostę cebulę, posiekaną natkę pietruszki oraz dodajemy pozostałe składniki jajka i mąkę. - Doprawiamy solą i pieprzem. - Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy na złocisty kolor z obydwu stron.