Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z farszem mięsno-warzywnym"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Grzyby umyj, potnij w plastry i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj, marchewki i pietruszki drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż najpierw cebulę, następnie dodaj mięso i podgotowane pieczarki, a na koniec dołóż kawałki marchewki i pietruszki.
Po 10 minutach dorzuć posiekaną papryczkę chili i masło. Zalej wszystkie śmietaną i wymieszaj.
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj sól, jajka i mąkę. Usmaż 4 średnie chrupiące placki.
Ułóż przygotowany farsz na dwóch plackach ziemniaczanych i przykryj pozostałymi.
<strong>Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV