Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do sosów , ale same też mogą być daniem głównym. Zawsze można wykorzystać ziemniaki , które nam zostały z obiadu.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1444
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 48
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1444
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 48
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję na 'bardzo' miękko. Zlewam , nie osuszam i rozdrabniam tłuczkiem. Studzę. Szczypiorek i pietruszkę drobniutko siekam.
Do ziemniaków dodaję jajka, sól, pieprz, mąkę i szczypiorek z pietruszką. Wszystko miksuję na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewam olej , ciasto nakładam łyżką. Smażę z obu stron , przewracam na patelni tylko raz.