Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z poprzedniego dnia.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miseczki i dodać jajko, mąkę i przyprawę, sól do smaku. Dokładnie wymieszać, delikatnie polać olejem i podzielić na 6 części. Zrobić kulki i spłaszczyć. Nadać kształt elipsy. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35 min. Do ładnego przyrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Można podać do wegetariańskiego bigosu z pekinki. Smacznego