Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13025
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 87
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 50
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13025
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 87
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 50
Składniki
Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw w zapałki. Paprykę umyć, pozbawić nasion, zetrzeć tak samo jak kalarepę. Dodać rozbełtane w mleku jajka z mąką, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Podać z sosem czosnkowym. Sos - Śmietanę wymieszać z majonezem, Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Smacznego.