Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kurczaka"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 191
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 191
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Por oczyść, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki obierz, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kurczaka wymieszaj z porem, natką, czosnkiem, pieczarkami, mąką ziemniaczaną, majonezem i startym serem. Dodaj żółtka, połącz. Białka ubij na sztywno, pianę dodaj do masy, wymieszaj, przypraw do smaku.
Olej rozgrzej na patelni, z masy usmaż niewielkie placuszki. Osącz.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie