Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 46
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 46
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Pierś z kurczaka rozmrażamy i kroimy w dość grubą kostkę. Wrzucamy do miseczki.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach, lub kroimy w kostkę. Łatwiej zetrzeć, ale jest drobny, trudniej pokroić, ale jest smaczniej :D Dodajemy do miski z kurczakiem.
Dodajemy jajka, majonez, musztardę. Mieszamy, dość dobrze.
Dodajemy przyprawy, koperek i wkładamy masę na 30 min do lodówki.
Po wyciągnięciu dodajemy obie mąki. Formujemy małe placuszki lub duże kotleciki, jak kto woli. Obtaczamy w mące i lekko ściskamy, następnie w jajku, bułce tartej i ponownie ściskamy, żeby nam się nie rozpadły. Dajemy na gorący olej i smażymy.
Najlepiej smakują z zieloną sałatką z sosem chrzanowym! Smacznego :)